6 Tips Burung Hantu Untuk Study

By : Fieffy Hafizah
Kalau nak exam mesti stay up sampai malam kan? Antara tips yang student selalu buat untuk kekal segar sepanjang malam (*merepek tapi berkesan*)

Biasanya orang gunakan minyak ni bila selesema je kan? Haa! Korang boleh gunakan benda untuk untuk stay up malam. How? Korang minum je minyak angin cap kapak ni and dalam badan korang akan terasa macam berangin and segar.

​p/s : bukan auto. Benda ni memang ada orang buat tau!

Orang selalu gunakan ni bila makan dengan makanan barat (*ni untuk orang orang yang selau nak nampak hipster tahu lah*). Apa yang orang buat guna sos ni untuk stay up malam is korang kena minum one shot. (*pedas tak pedas lah*)

p/s : Selang selikan dengan air sejuk. Kalau tak, memang berkampung lah dekat toilet tu

Benda ni memang ramai orang buat sebab dia paling senang. Bahan depan mata je. Korang just perlu sepitkan rambut korang (*macam dalam gambar*) untuk tegangkan kulit kepala korang. Korang jugak boleh sepit dekat muka (*biar berair tahan sakit*)
Cara ni pun antara yang senang untuk kita dapat. Ambil ais dalam peti sejuk tu, letak dekat muka kalau ngantuk. Confirm rasa sejuk je. Lepastu, korang boleh start balik buat revision.

Kalau susah nak dapat barang barang semua, korang stop kejap. Bukak satu video/movie lawak. Gelak gelak jap. Kalau rasa dah segar and dah puas gelak, sambung balik study tu.

p/s : jangan over gelak. Nanti kacau “fokus” orang lain pulak.

Cara ni pun adalah salah satu tips yang boleh korang buat kalau mengantuk. MAKAN! Prepare makanan yang boleh meningkatkan adrenalin. Contoh yang paling senang, cokelat dan gula gula (makanan manis lah)

p/s: Tapi sebelum tidur, jangan lupa gosok gigi. Takut semut pulak yang stay up dalam mulut korang.

Kalau semua tips tu tak jalan, korang study je setakat mana yang korang boleh tahan mata tu pastu tidur. Biasanya kalau study last minute ni, senang nak serap. Hehehe (*tipu lah tak pernah study last minit*)

Untuk korang yang ada apa apa topik yang nak kami post, emelkan pada [email protected]

COMMENTS