Terjun dari lereng bukit

Teringin nak terbang tapi tak tahu dekat mana boleh terbang? Tak pasti harga dia macam mana and jenis macam mana? Jangan risau! MKR sedia membantu. Jom check list bawah.
Bukit Jugra

Picture

Bukit Jugra terletak di daerah Kuala Langat, Selangor.  Bila korang dah sampai, di recommend kan korang carpool je sebab parking di atas terhad so tumpanglah sesiapa yang nak ke atas. Jimat dan senang.

Kat atas bukit ni tak ada toilet or surau. So kalau ada di kalangan korang yang nak “melabur” tu better selesaikan dulu sebelum naik atas.  Selalunya Paragliding di Bukit Jugra ni diorang buat time 10 pagi sebab masa tu angin yang diperlukan akan bertiup.

Picture

Dalam paragliding ni berat badan menentukan kekuatan angin apa yang sesuai dengan berat badan korang and angin ni ada 3 jenis:

Light wind 25 kg – 35 kg, 
Medium (ideal) wind 40 kg – 75 kg 
Stronger wind ni untuk  80 kg – 90 kg
*So kalau ada berat badan sesiapa yang melebihi faham- faham lah. hehe*

Harga untuk paragliding ni RM200 per pax, termasuk video/gambar.

Do call us at + 6019 653 9219 or +60123453511

Kuala Kubu Bharu

Picture

Korang je cari Taman Millenium, berhampiran dengan MRSM KKB. Tapi korang nak naik atas bukit ni korang tak boleh drive macam dekat Bukit Jugra. Korang kene naik Jeep sebab jalan dia offroad dan curam. Bukit kat sini lebih tinggi dari Jugra.

Pakej paling sempoi, RM250 Tandem flight per pax per flight. Equipment & Video will be provided. Kalau ada apa-apa pertanyaan atau nak buat event outdoor @ Paragliding boleh la email ke :

[email protected]

 016 323 4058.

COMMENTS