Untuk penggemar thriller, Lost in KL

Halloween semakin dekat. Korang dah jumpa port untuk celebrate tak? Belum? Apa kata kita pergi “Lost in KL

#Apa Lost In KL? Sesat dalam Kuala Lumpur?
— Ia adalah satu akitiviti kumpulan yang sangat seronok, thrill. SO boleh try dengan family atau geng atau pakwe/makwe korang.

#Macam Mana cara bermain?
— Sangat mudah seperti ABC. Pemain akan terperangkap dalam satu bilik permainan yang lengkap dengan setting realistik dan backstory. Korang perlu menggunakan hint yang sedia ada untuk selesaikan satu teka teki untuk melepaskan diri. Dia sangat menarik.. dan MENAKUTKAN!

— Yang lagi menarik jiwa dan raga, permainan ni memang satu ujian yang besar untuk cekidot siapa yang acah berani selama dia hidup.

#Langkah untuk mulakan permainan :

1. Bentuk team (6-8 orang)

2. Pilih tema yang korang suka atau nak try

3. MESTI fahamkan cerita sebelum masuk ke bilik penentuan.

4. Selesaikan puzzle dan cabaran lain yang diberi.

5. ESCAPE!

Dan mesti korang nak tahu apa bilik yang ada dalam Lost In KL ni kan? MKR dah siap listkan. Baca, hadam, pilih okay?

Picture


​1. Survivor
– Bilik tentang virus zombie akibat mutasi gen pada tahun 2015. Dunia berjangkit dengan virus ni dan tiada siapa yang selamat.

– Jadi, bila  masuk ke dalam bilik ini, korang kena cari vaksin dan elakkan diri daripada zombie.



2. Her Soul

– Menurut lagenda, dalam sebuah kampung kecil dan sepi, terdapat sebuah rumah dimana pasangan suami isteri pernah menetap.  Selepas Emily (si isteri) mengandung, pasangan tersebut mula asingkan diri dari orang ramai. Satu hari, satu jiran meminta pertolongan tapi selepas masuk ke rumah itu, ianya kosong.

– Sebagai sekumpulan remaja yang “berani” dan nak rasa pengembaraan hebat, masuk lah time malam. All you have to do cuma tarik nafas, tolak pintu dan masuk. Goodluck!

Picture


Picture

3. Annabelle

– Hampir 98% manusia pernah tengok movie ni, kan? Sekarang masa yang sesuai untuk korang rasa sendiri pengalaman untuk berada dekat dengan Annabelle.
– Patung berhantu ni terletak dalam Paranormal Museum of Williams dan Annabelle dikunci dalam tu hanya untuk keamanan sementara je. Sebab kuasa jahat yang ada dalam patung tu sangat LUAR IMAGINASI

– Cukup berani untuk stop sumpahan ni? Kalau ya… Selamat berjaya!




​4. Soulmate
– 20 tahun lalu, ada seorang pelakon wanita popular hilang secara tiba-tiba dalam sebuah bilik persalinan di Studio no.7. Insiden ni banyak menimbulkan banyak persoalan dan banyak perkara yang aneh berlaku since that. Peralatan shooting tak berfungsi secara tiba-tiba tanpa sebab dan banyak bunyi pelik datang dari bilik persalinan tersebut.

– Selepas 20 tahun, Studio no7 ini dibuka kembali dan banyak perkara misteri mula terjadi.

Picture


Picture

5. Room 0347– Di Island District Hong Kong, terdapat sebuah apartment terbengkalai. ANtara kes seram dan menakutkan yang terdapat dalam bangunan ini ialah biliki 0347.

– Beberapa tahun yang lau, seorang dari 3 ahli ZTC, Teddy, balik ke bilik 0347 dan mendapati bilik tersebut penuh dengan darah dan dia tak pernah keluar lagi. Ramai yang mencari Teddy tapi tak dijumpai.

– Dalam situasi ini, korang merupakan kawan sekolah Teddy dan korang kembalik ke bilik 0347 untuk merungkai misteri kehilangan Teddy. Are you ready?



6. Soulmate

– Yi Ling dan Xiao Wen adalah kawan rapat sperti kembar dan tak dapat dipisahkan. Tapi, ada satu kemalangan terjadi dan telah meragut nyawa Yi Ling.

– Dalam bilik ini, Xiao Wen datang bertemu dengan korang dengan memegang rantai kegemaran api Yi Ling. Korang boleh melihat makhluk ghaib. Xiao Wen menerangkan niatnya. Dia nak memulangkan rantai itu ke Yi lIng dan bercakap dengannya.

– Itu tugasan biasa untuk kornag tapi perjalanan ini menyimpan pelbagai misteri.

Picture

COMMENTS